توضیحات تکمیلی
زنان بنیان هر خانواده هستند و سلامت آنها از اهمیت بسزایی برخوردار است. از آنجایی که زنان نقش مهمی را در تربیت فرزندان بر عهده دارند، لذا توجه به سلامت فیزیکی و روانی آنها باید مورد توجه قرار گیرد. بر اساس تعریف سازمان بهداشت جهانی، بهداشت و سلامت باروری عبارت است از: سلامت جسمی، روانی و اجتماعی و نه صرفا عدم وجود ناتوانی، بیماری مرتبط به سیستم تولیدمثل، عملکردها و فرایندهای آن. سلامت باروری از تولد تا مرگ را در برگرفته و ابعاد مختلف سلامتی را در زن و مرد شامل میشود.
سلامت و بهداشت باروری از زمان قبل از تولد آغاز و مراقبتهای قبل از بارداری، سپس مراقبتهای دوران بارداری و پس از زایمان، شیردهی، تغذیه و رشد نوزاد، واکسیناسیون، دوران بلوغ، بهداشت قاعدگی، تغییرات بلوغ پسران، سپس موارد مربوط به دوران باروری را شامل میشود. مشاوره قبل از ازدواج، روشهای پیشگیری از بارداری، نازایی، بیماریهای مقاربتی، شکایات شایع زنان، سقط، عفونتها، بیماریهای شایع در این سن و غربالگریهای سرطانهای شایع زنان از مراقبتهای لازم در این دوران است و مراقبتهای دوره سالمندی و میانسالی نیز مورد توجه قرار میگیرد.
از آنجا که بسیاری از معضلات بهداشتی و سلامت در دنیا به علت عدم آگاهی و شناخت نسبت به این موضوعات است و از طرفی، عدم توجه به مباحث سلامت میتواند پیامدهای متعددی برای فرد و جامعه به بار آورد، لذا نیاز به وجود منابع معتبر از متخصصین این حوزه به شدت احساس میشود.
سلامت زنان و دختران، بر سلامت خانواده و نیز جامعه تاثیرگذار است، لذا در این فرادرس تلاش شده است موضوعات مهم، پایه و اساسی در حوزه سلامت باروری زنان به صورت خلاصه از منابع معتبر و بهروز با زبانی ساده به دختران و زنان ارائه شود.
این موضوعات مواردی از قبیل: آناتومی (ساختار) و فیزیولوژی اندام تناسلی و هورمونهای جنسی، چرخه قاعدگی و بهداشت در این دوره، بیماریهای شایع تناسلی، بیماریهای مقاربتی، راههای تشخیص، پیشگیری و درمان آنها، بیماریهای شایع دوران باروری و سلامت جنسی هستند که مورد بحث قرار میگیرند. این آموزش با در کنار یکدیگر قرار دادن نکات کلیدی و مهم در حوزه سلامت باروری زنان، به افزایش دانش و کاهش نگرانیها و پیامدهای احتمالی، کمک شایانی خواهد کرد.
فهرست سرفصلها و رئوس مطالب مطرح شده در اين مجموعه آموزشی، در ادامه آمده است:
- فصل یکم: آناتومی، فیزیولوژی و چرخه قاعدگی
- درس یکم: اندام تناسلی زنان
- درس دوم: هورمونهای جنسی زنان
- درس سوم: قاعدگی
- درس چهارم: نکات مربوط به قاعدگی
- فصل دوم: ترشحات نرمال و غیر نرمال و عفونتهای شایع زنان
- درس پنجم: ترشحات نرمال و غیر نرمال
- درس ششم: عفونت قارچی (کاندیدا)
- درس هفتم: عفونت دهانه رحم (سرویسیت)
- فصل سوم: بیماریهای مقاربتی
- درس هشتم: زگیل تناسلی
- درس نهم: تبخال تناسلی
- درس دهم: سیفلیس (Syphilis)
- درس یازدهم: هپاتیت بی و ایدز / HIV
- فصل چهارم: بیماریهای شایع دوران باروری
- درس دوازدهم: تنبلی تخمدان
- درس سیزدهم: اندومتریوز (Endometriosis)
- درس چهاردهم: فیبروم
- فصل پنجم: سلامت جنسی
- درس پانزدهم: چرخه پاسخ جنسی
- درس شانزدهم: اختلالات جنسی
- درس هفدهم: باورها و تابوها حول مسائل جنسی
مفید برای
- پرستاری
- علوم پزشکی
آنچه در این آموزش خواهید دید:
پیش نمایشها










راهنمای سفارش آموزشها
در مورد این آموزش یا نحوه تهیه آن سوالی دارید؟
- با شماره تلفن واحد مخاطبین ۵۷۹۱۶۰۰۰ (پیش شماره ۰۲۱) تماس بگیرید. - تمام ساعات اداری
- با ما مکاتبه ایمیلی داشته باشید (این لینک). - میانگین زمان پاسخ دهی: ۳۰ دقیقه
- ۱۰۰ درصد مبلغ پرداختی در حساب کاربری شما شارژ میشود.
- و یا ۷۰ درصد مبلغ پرداختی به حساب بانکی شما بازگشت داده میشود.
نظرات