چکیده
در این فرادرس به چگونگی طراحی یک واسط گرافیکی در متلب با استفاده از محیط GUIDE، از ابتدا تا انتها پرداخته شده است و سعی بر آن بوده که نکات مهم طراحی واسط های گرافیکی که معمولا از دام های طراحی به حساب می آیند و همچنین از سوالات متداول دانشجویان است مورد بررسی قرار گیرد.
آموزش طراحی رابط گرافیکی کاربر (GUI) با متلب (MATLAB) - مقدماتی
توضیحات تکمیلی
واسط های گرافیکی در متلب (MATLAB)، یکی دیگر از امکانات نرم افزار قدرتمند متلب است که این فرصت را به ما می دهد تا بتوانیم با کاربر به صورت گرافیکی ارتباط برقرار کنیم. یکی از ویژگی های مهم واسط های گرافیکی در متلب، سهولت استفاده از توابع نوشته شده و یا به عبارتی سهولت اجرای یک پروژه در متلب است. چرا که خروجی مورد نظر که خود می تواند یک نمودار باشد، با تغییرات گوناگون ورودی بدون نیاز به اجرای مجدد توابع و صرفا در یک پنجره، قابل مشاهده است. از این رو استفاده از واسط های گرافیکی در متلب، چه در پروژه های دانشجویی و چه در پروژه های صنعتی، روز به روز در حال افزایش است.
در این آموزش به چگونگی طراحی یک واسط گرافیکی در متلب با استفاده از محیط GUIDE، از ابتدا تا انتها پرداخته شده است و سعی بر آن بوده که نکات مهم طراحی واسط های گرافیکی که معمولا از دام های طراحی به حساب می آیند و همچنین از سوالات متداول دانشجویان است مورد بررسی قرار گیرد.
کتاب های مختلفی در زمینه متلب وجود دارند که به این مقوله پرداخته اند اما در میان فیلم های آموزشی متلب از نظر جامع بودن مطالب، به روز بودن آن ها و نیز اشاره به نیاز روز دانشجویان، این بسته آموزشی کم نظیر و یا حتی بی نظیر است. از نکات منحصر به فرد این بسته آموزشی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
بررسی و پاسخ گویی به سوالات متداول طراحان واسط های گرافیکی در متلب با مطرح کردن دام های طراحی و راه حل های آن ها. ذکر ۸ مثال مختلف در معرفی و بررسی المان ها که در هر کدام فلوچارت طراحی قدم به قدم با مخاطب طرح و اجرا می شود. به کار بردن زبان ساده در آموزش به طوری که تنها پیش نیاز این بسته آموزشی دانستن نکات ابتدایی نرم افزار متلب است. حساسیت در نحوه ارائه نکات ظریف به منظور انتقال هر چه بهتر مطلب به مخاطب.
جهت آشنایی بیشتر با نکات تکمیلی می توانید به آموزش تکمیلی طراحی رابط گرافیکی کاربر (GUI) با متلب (MATLAB) مراجعه نمایید.
این بسته جامع آموزشی، با داشتن حدود ۸ ساعت آموزش عملی در این زمینه، به چهار بخش عمده تقسیم شده است. در ادامه محورهای مورد اشاره در هر بخش توضیح داده شده اند.
فهرست سرفصل ها و رئوس مطالب مطرح شده در درس یکم در ادامه آمده است:
- توضیحات تئوریک مربوط به معرفی GUI
- معرفی دسته های مختلف المان های یک واسط گرافیکی شامل: کنترل های گرافیکی، عناصر استاتیک، منوها و محورها
- توضیحات مربوط به اهمیت و ضرورت استفاده از GUI و نیز توضیح چگونگی مراحل شروع و اتمام یک پروژه واسط گرافیکی
- توضیح ساختار برنامه نویسی GUI و نیز کلیات طراحی نهایی یک واسط گرافیکی در متلب
- نحوه شروع کار با محیط ساخت یک واسط گرافیکی کاربر (GUIDE) در متلب به طور عملی
- معرفی نوار ابزارهای گوناگون در محیط GUIDE که به طراحی بهتر یک واسط گرافیکی به ما کمک می کنند، مانند: خط کش، چهار خانه ها، نحوه تنظیم المان ها و...
- معرفی تک تک المان ها به طور مختصر در نرم افزار متلب
- معرفی پنجره خصوصیات برای هر المان و توضیح موارد آن به همراه تاثیر آن ها در واسط گرافیکی
- توضیح ساختار M فایل یک واسط گرافیکی به طور جامع و نکات مهم آن
- معرفی دکمه های فشاری و نیز انجام عملی نکات قبل با ذکر مثال شمارنده کلیک
فهرست سرفصل ها و رئوس مطالب مطرح شده در درس دوم در ادامه آمده است:
- معرفی المان دکمه دو وضعیتی، جعبه ویرایش متنی و متن ایستا با طراحی مثال تعویض رنگ ها به همراه توضیحات کامل و نکات ظریف مربوطه
- معرفی لغزنده ها به همراه توضیحات چگونگی تعیین میزان تغییرات در لغزنده، توضیح در مورد چگونگی گرفتن ورودی از کاربر در یک واسط گرافیکی با طراحی مثال نمایشگر مقدار لغزنده
- معرفی چک باکس (Check Box)، فریم ها (Frame)، دکمه های رادیویی با طراحی مثال تغییر رنگ پس زمینه
- در مثال قبل نکات استفاده از چند دکمه رادیویی با هم به همراه نحوه پیاده سازی خروجی مورد نظر به طور کامل توضیح داده شده است
- معرفی لیست های باز شونده (Popup Menu) و لیست معمولی به همراه نکات مربوطه با طراحی مثال رسم رنگارنگ خط و سهمی
- معرفی نمودارها و توضیح در مورد خصوصیات ضروری آن در مثال رسم رنگارنگ خط و سهمی
فهرست سرفصل ها و رئوس مطالب مطرح شده در درس سوم در ادامه آمده است:
- توضیحات و نکات مربوط به اضافه کردن منوها و کانتکست (Context) منوها به واسط گرافیکی
- توضیحات مربوط به چگونگی برنامه ریزی و عملیاتی سازی منوها و یا کانتکست منوهای طراحی شده
- پیاده سازی کلیدهای میانبر برای فراخوانی منوها
- چگونگی Load کردن فایل با توضیح جامع و کامل در مورد تابع Uigetfile به همراه توضیح در مورد ورودی ها و خروجی های آن و بررسی تاثیر آن ها در نوع انتخاب های موجود برای پسوند فایل ها در پنجره Open File
- چگونگی Save کردن فایل با توضیح جامع و کامل در مورد تابع Uiputfile به همراه توضیح در مورد ورودی ها و خروجی های آن و بررسی تاثیر آن ها در نوع انتخاب های موجود برای پسوند فایل ها در پنجره Save File
- چگونگی پیاده سازی خروج از یک واسط گرافیکی از روی منوها
- توضیح نکته مهم و ظریف پیاده سازی ذخیره کردن یک نمودار که خود بخشی از یک واسط گرافیکی است در فایلی دیگر با ذکر دستورهای مربوطه
- توضیح در مورد چگونگی پیاده سازی پنجره سوال و جواب از کاربر
- توضیح در مورد چگونگی پیاده سازی پنجره خطا و اخطار به کاربر
- توضیح در مورد نحوه پیاده سازی و اجرای کانتکست منوها تحت مثال تغییر جنس خط در نمودار رسم شده
تمام موارد بالا تحت مثال رسم منحنی سینوسی و سهمی مطرح شده اند.
فهرست سرفصل ها و رئوس مطالب مطرح شده در درس چهارم در ادامه آمده است:
- طرح و اجرای پروژه پایانی جهت مرور مطالب مهم بررسی شده در مثال های قبل
در این پروژه تمام نکات مربوط به نمودارها، محورها، منوها، عناصر کنترلی پرکاربرد و نیز عناصر استاتیکی، مرور شده و مورد بررسی قرار گرفته اند. در این مثال سه مفهوم مهم فراخوانی یک فایل، ذخیره کردن نمودار موجود در یک واسط گرافیکی و نیز چگونگی تنظیم محورها برای نمایش درست نمودار مورد بررسی قرار گرفته شده است. رسم بیضی که پارامترهای آن از کاربر گرفته می شود خروجی اصلی این واسط کاربر است.
همان طور که می دانید دایره حالت خاصی از بیضی است اما اگر فواصل محورها با هم تنظیم نباشد، حتی در حالت دایره، شکل نمایش داده شده بیضی خواهد بود. از این جهت تنظیم فواصل محورها از اهمیت ویژه ای در این مثال برخوردار است. بخش اصلی دیگر این پروژه را منوها و کانتکست منوها تشکیل می دهند و دوباره با هم مفاهیم مربوطه را بررسی می کنیم. همان طور که در ابتدا هم اشاره شد، هدف از انجام پروژه پایانی مرور کلی مفاهیم و نکات مطرح شده در قسمت های قبل است که پس از انجام این پروژه در ذهن مخاطب ثبت شود.
آنچه در این آموزش خواهید دید:
نرم افزارهای مرتبط با آموزش
پیش نمایشها

توجه: اگر به خاطر سرعت اینترنت، کیفیت نمایش پایینتر از کیفیت HD ویدئو اصلی باشد؛ میتوانید ویدئو را دانلود و مشاهده کنید (دانلود پیشنمایش - حجم: ۱۳۵ مگابایت -- (کلیک کنید +))

توجه: اگر به خاطر سرعت اینترنت، کیفیت نمایش پایینتر از کیفیت HD ویدئو اصلی باشد؛ میتوانید ویدئو را دانلود و مشاهده کنید (دانلود پیشنمایش - حجم: ۱۸۰ مگابایت -- (کلیک کنید +))


راهنمای سفارش آموزشها
در مورد این آموزش یا نحوه تهیه آن سوالی دارید؟
- با شماره تلفن واحد مخاطبین ۵۷۹۱۶۰۰۰ (پیش شماره ۰۲۱) تماس بگیرید. - تمام ساعات اداری
- با ما مکاتبه ایمیلی داشته باشید (این لینک). - میانگین زمان پاسخ دهی: ۳۰ دقیقه
اطلاعات تکمیلی
نام آموزش | آموزش طراحی رابط گرافیکی کاربر (GUI) با متلب (MATLAB) - مقدماتی |
---|---|
ناشر | فرادرس |
شناسه اثر | ۸–۱۲۴۵۲–۰۴۳۰۵۷ (ثبت شده در مرکز رسانههای دیجیتال وزارت ارشاد) |
کد آموزش | MVPGUI101 |
مدت زمان | ۷ ساعت و ۲۸ دقیقه |
زبان | فارسی |
نوع آموزش | آموزش ویدئویی (لینک دانلود) |
حجم دانلود | ۱۰۹۵ مگابایت (کیفیت ویدئو HD با فشرده سازی انحصاری فرادرس) |
نظرات
دلخوش
خیلی خوب بود، منتها دو قسمت میشد، مبتدی و پیشرفته پیشرفتش خیلی پیشرفته بود، مبتدیش در حد مقدماتی خوب بود به نظرم آموزشی باید ارائه میشد که در حد متوسط باشه اما برای من مبتدی خوب بود.
حسام
برای کسانی که یکم برنامه نویسی بلد هستند،آموزش کسل کننده ست. بیان چندین و چند باره ی یک مطلب، باعث افزایش زمان بدون بازده آموزش و کسل کنندگی آن شده است.
محمدرضا قدسی
آموزش مفیدی بود . تشکر
محبی
با سلام
آموزششون خیلی عالی بود. فقط اگه مباحث پیشرفته مربوط به GUI رو هم ارائه بدن خیلی عالی میشه.
ghatrenabi
با سلام
آموزش خوبی بود ولی متاسفانه از نحوه استفاده از جدول ها هیچ صحبتی نشد. اگر این مورد هم اضافه بشه به دوره خیلی بهتر میشه.
قاسم
با سلام.
توضیحات خیلی خوب بود ولی در بعضی از بخش ها بارها یک مطلب را تکرار می کردند که گاهی اوقات خسته کننده می شد.
با تشکر
honarmand
باسلام
این آموزش یکی از بهترین آموزش های این سایت می باشد. ایجاد یک قالب گرافیکی برای پروژه های نوشته شده علاوه بر زیبایی و کاربرپسند کردن پروژه باعث تسریع در اجرای دفعات مختلف یک برنامه می شود. بنده با استفاده از این دوره آموزشی برای تمامی پروژه های که با استفاده از متلب می نویسم یک قالب گرافیکی تهیه کرده و به روی پروژه قرار می دهم.
از نقاط قوت این پروژه انجام پروژه های ساده به صورت قدم به قدم می باشد. همچنین این دوره آموزشی به صورت کامل تمامی component های موجود در toolbax متلب را توضیح و یک مثال بیان کرده است.
با تشکر
رضا
پیشنهاد می شود مثال های بطور کامل حل شود و نتایج آن مورد بررسی و مقایسه قرار بگیرد .همچنین کد های استفاده شده نیز در یک فایل جداگانه در بسته آموزش قرار بگیرد. ممنون.
حسنی
با سلام.
به طور کلی این آموزش به منظور آشنایی با ابزار GUI مفید بود. به طوری که بنده با ساختار کلی و کاربردی آن اشنا شدم. به شخصه انتظار داشتم که در این آموزش به تهیه GUI برای پروژه هایی که قبلا در محیط برنامه نویسی MATLAB انجام شده اند نیز پرداخته شود. از جمله فراخوانی توابع از قبل نوشته شده نیز جز مواردی بود که به آن اشاره نشده.
با تشکر.
گران مهر
سلام
آموزش بسیار مفید و کاربردی بود. من به واسطه این آموزش، یک نرم افزار جهت بهینه سازی شبکه آبرسانی شهری ارائه دادم و مقاله ای نیز در راستای آن ارائه کرده ام، جهت معرفی این نرم افزار.
عادل
این اموزش برای دانشجویان کارشناسی و ارشد بسیار مناسب هست و ساخت یک قالب گرافیکی بسیار مناسب هست. مخصوصا برای کسی که تا به حال کار نکرده باشه در این حوزه با پیش رفتن با مطالب کلاس به سرعت کارش در این زمینه راه میفته ولی اگه سعی بشه در کل اموزش های فرادرس قسمت های غیر مفید ویدیوها حذف بشه و کمتر به کلی گویی و مقدمه گویی پرداخته بشه و یک سره بریم سراغ اصل متلب و مطالب بیشتر همراه با جزئیات کاربردی تر رو جایگزین مقدمه و کلیات کنیم به نظرم بهتر باشه. البته کار فرادرس در این حوزه و تا این حدود با توجه به نوظهور بودن در عرصه علم قابل ستودن هست.
موسی
از دید من ابتدای فیلم کمی کند پیش می رود ولی بقیه اش خوب است و جامع و مفید.
محمد حسین ماهانی
درود بر شما. من این فیلم آموزشی را برای نمایش گرافیکی برخی کد ها در پایان نامه ام تهیه کردم. مدرس عالی درس میدادند و آموزش جالبی بود.
الناز گلچین
توضیحات تقریبا خوب و کامل بودند.
حمید رضا حسین پور ستوبادی
با استفاده از این آموزش و دیدن آن کلیات موضوع را گرفتم. به نظر من مثال ها کم هستند.
عماد راوری
آموزش خوب و بدون نقطه ضعفی بود.
فائزه طاهری
آموزش مرحله به مرحله بود و مدرس از پایه توضیح داده بود. ممنونم.
بهنام رجائی
با سلام، آموزش خوبی بود و در کل راضی بودم.
ایثار دشتی
سلام. متشکرم بخاطر انتشار این آموزش ها،
از محصولات زیادی استفاده کردم و من حقیقتا از محصولاتی که آقای کلامی هریس تدریس میکنند خیلی راضی هستم و اکثر محصولاتشون رو دنبال میکنم.
فهیمه هوری
با سلام، این آموزش را برای پایان نامه ارشد تهیه کردم. تدریس بسیار خوب و با کیفیت بود. متشکرم.
مسعود کچویی
من این آموزش را برای کارهای شخصی استفاده کردم و نتیجه خوبی هم درپی داشت. از شبکه های عصبی و فازی و... استفاده کردم و به جرئت میگم حتی تا چندین سال دیگه کسی نمیتونه چنین آموزشی در ارتباط با این دو موضوع در این سطح تدریس کنه.
برای شما آرزوی موفقیت دارم.
عرفان
با سلام، من هم از این آموزش استفاده کردم و هم از آموزش جامع موجک ها. هر دو خوب بودند. موفق باشید
زینب فقیه موسوی
سلام. آموزش مفید و جمع و جوری بود. لطفا بخش پیشرفته هم ارائه دهید