توضیحات تکمیلی
در گذشته سازمان ها جهت اخذ استاندارد مدیریت کیفیت مربوط به آموزش، سری ایزو ۱۰۰۱۵ را انتخاب می کردند که با نظر به ساختار آن که استانداردی راهنما است، برای سازمان ها جذابیت لازم را نداشت. بنابراین سازمان استاندارد بین المللی (ISO)، در سال ۲۰۱۰ تصمیم به معرفی استاندارد جدیدی تحت عنوان ISO 29990 با نگرش صدور گواهینامه، گرفت.
این استاندارد به عنوان یک مرجع برای سازمان های برگزارکننده آموزش های غیررسمی است که شامل چهار بند: ۰: مقدمه، ۱: دامنه کاربرد، ۲: اصطلاحات و تعاریف، ۳: خدمات یادگیری شامل: تعیین نیازهای یادگیری، طراحی خدمات یادگیری، تهیه و تدارک خدمات یادگیری، پایش ارائه خدمات یادگیری و ارزشیابی صورت پذیرفته توسط ارائه دهندگان خدمات یادگیری و ۴: مدیریت ارائه دهندگان خدمات یادگیری، شامل الزامات عمومی مدیریت، استراتژی و مدیریت کسب و کار، بازنگری مدیریت، اقدامات پیشگیرانه و اصلاحی، مدیریت مالی و ریسک، مدیریت منابع انسانی، مدیریت ارتباطات، تخصیص منابع، ممیزی های داخلی و بازخورد ذی نفعان است.
لازم به توضیح است که این استاندارد بین المللی با برخی از استانداردهای سیستم مدیریت کیفیت که توسط سازمان ایزو منتشر شده شباهت بسیاری دارد که به عنوان مثال می توان ایزو ۹۰۰۱ را نام برد. هدف از پیاده سازی و استقرار این استاندارد، ارائه الگویی به منظور کیفیت نحوه کارکرد سازمان های ارائه دهنده خدمات یادگیری است که تمرکز آن به جای آموزش (Training) بر یادگیری (Learning) است. این استاندارد، ارائه دهندگان خدمات آموزشی را یاری نموده تا شایستگی های خود را در راستای ارائه خدمات بهتر که منجر به ارتقای اثربخشی و کاهش هزینه خواهد شد، ارزیابی نمایند.
در این فرادرس پس از بیان مقدمه، دامنه کاربرد، اصطلاحات و تعاریف استاندارد ISO 29990 را تشریح خواهیم کرد و سپس به بیان خدمات یادگیری، مدیریت ارائه دهندگان خدمات یادگیری و پیوست ها خواهیم پرداخت. مخاطبین این آموزش پس از فراگیری آن، در فراهم نمودن چارچوب مناسب جهت آماده سازی استانداردها در خدمات یادگیری و نیز برآورده نمودن نیازهای پایه جهت تامین کنندگان خدمات آموزشی، توانایی های لازم را کسب خواهند نمود.
فهرست سرفصلها و رئوس مطالب مطرح شده در اين مجموعه آموزشی، در ادامه آمده است:
- درس یکم: پیشگفتار و مقدمه
- مزایای استقرار سیستم جامع مدیریت آموزش
- استانداردهای مدیریت کیفیت در آموزش
- استاندارد مراکز آموزشی IWA2
- استاندارد سیستم مدیریت آموزش ISO 10015
- استاندارد سیستم کیفیت مراکز آموزشی ISO 29990
- تفاوت آموزش و یادگیری
- درس دوم: دامنه کاربرد
- درس سوم: اصطلاحات و تعاریف
- درس چهارم: خدمات یادگیری
- تعیین نیازهای یادگیری
- طراحی خدمات یادگیری
- اجرای خدمات یادگیری
- پایش اجرای خدمات یادگیری
- ارزشیابی انجام شده توسط ارائه دهندگان خدمات یادگیری
- درس پنجم: مدیریت ارائه دهنده خدمات یادگیری
- الزامات مدیریت عمومی
- استراتژی و مدیریت کسب و کار
- بازنگری مدیریت
- اقدامات پیشگیرانه و اصلاحی
- مدیریت مالی و ریسک
- مدیریت منابع انسانی
- مدیریت ارتباطات
- تخصیص منابع
- ممیزی های داخلی
- بازخورد ذی نفعان
- درس ششم: پیوست ها
- پیوست A
- پیوست B
- پیوست C
- پیوست D
- پیوست E
مفید برای
- مدیریت
نظرات