آموزش مقدماتی ساخت ربات تلگرام با پایتون (Python)
آموزش مقدماتی ساخت ربات تلگرام با پایتون (Python)
چکیده
در این فرادرس، ما ربات های تلگرام را توسط زبان برنامه نویسی پایتون ۳ راه اندازی خواهیم کرد. استفاده از پایتون، به کاربر این قابلیت را می دهد که به جای تمرکز بر پیچیدگی های عموم زبان های برنامه نویسی در استفاده از دستورات و رسم الخط تنها بر توسعه الگوریتم و قابلیت های ربات خود تمرکز کند، همچنین برای علاقه مندانی که از قبل به هیچ زبان برنامه نویسی تحت وب مسلط نیستند یادگیری این زبان، سریع ترین راه رسیدن به مقصود، یعنی همان راه اندازی یک ربات تلگرام می باشد. در پایان این فرادرس خواهید آموخت که چگونه یک ربات تلگرام ساده بسازید و تا حد مقدماتی، آن را توسط زبان برنامه نویسی پایتون مدیریت نمایید.
چکیده آموزش
توضیحات تکمیلی
پیام رسان تلگرام بی تردید برترین پیام رسان عصر حاضر در دنیای بی کران اینترنت است. مهم ترین مزیت های این ابزار را می توان برخورداری از سرعت بسیار بالا نسبت به دیگر رقبا، عمومیت و محبوبیت، قابلیت ارسال محتوا از انواع مختلف و از همه مهم تر سطح امنیت بالا برشمرد. یکی از قابلیت های شگفت انگیز تلگرام، در اختیار گذاشتن یک رابط کاربری بسیار ساده جهت ساختن و مدیریت ربات ها به صورت رایگان است. کاربران می توانند با اهداف تجاری یا سرگرمی، بسته به میزان مهارت و خلاقیت خویش در برنامه نویسی، ربات هایی با هر سطحی از هوشمندی را به وسیله تلگرام ایجاد کنند.
ربات های تلگرام در واقع حساب های کاربری هوشمندی هستند که به صورت خودکار، درخواست های ارسال شده از طرف دیگر حساب های کاربری زنده را پردازش کرده و پاسخ می گویند. اهمیت یادگیری راه اندازی یک ربات تلگرام در گستردگی طیف کاربردهای آن نهفته است. به عنوان مثال اگر استاد دانشگاه هستید می توانید از طریق ربات خود از دانشجویان کوئیز بگیرید. اگر صاحب کسب و کار اینترنتی هستید می توانید رباتی برای تبلیغات خود و رباتی دیگر برای ثبت سفارش داشته باشید. با ربات های تلگرام حتی می توان دوستان و عزیزان را سرگرم و خوشحال کرد و بازی های جالب خانوادگی راه انداخت. مهم ترین ویژگی ربات های تلگرام، برقراری ارتباط از طریق پروتکل معروف HTTPS می باشد که به توسعه دهندگان این امکان را می دهد که برای مدیریت ربات خود و نوشتن برنامه آن قادر باشند از میان طیف گسترده ای از زبان های برنامه نویسی انتخاب کنند.
در این فرادرس، ما ربات های تلگرام را توسط زبان برنامه نویسی پایتون ۳ راه اندازی خواهیم کرد که امروزه در شمار زبان های برنامه نویسی محبوب و پرکاربرد در زمینه های مختلف مهندسی و حتی برنامه نویسی تحت وب قرار دارد. استفاده از پایتون، به کاربر این قابلیت را می دهد که به جای تمرکز بر پیچیدگی های عموم زبان های برنامه نویسی در استفاده از دستورات و رسم الخط تنها بر توسعه الگوریتم و قابلیت های ربات خود تمرکز کند، همچنین برای علاقه مندانی که از قبل به هیچ زبان برنامه نویسی تحت وب مسلط نیستند یادگیری این زبان، سریع ترین راه رسیدن به مقصود، یعنی همان راه اندازی یک ربات تلگرام می باشد. در پایان این فرادرس خواهید آموخت که چگونه یک ربات تلگرام ساده بسازید و تا حد مقدماتی، آن را توسط زبان برنامه نویسی پایتون مدیریت نمایید.
فهرست سرفصل ها و رئوس مطالب مطرح شده در این مجموعه آموزشی، در ادامه آمده است:
- درس یکم: مقدمه ای بر ربات های تلگرام
- ربات تلگرام چیست؟
- قابلیت های ربات های تلگرام
- روش های ایجاد و مدیریت ربات ها
- تعریف مفاهیم، قوانین و کلید واژه های مربوط به ربات های تلگرامی
- ابزار و امکانات مورد نیاز
- درس دوم: ایجاد یک ربات در تلگرام
- ایجاد یک ربات ساده
- مفهوم توکن و دریافت آن
- انتخاب تصویر پروفایل برای ربات
- نحوه ایجاد تغییرات در ماهیت ربات (اسم، توصیف، درباره، تنظیمات)
- استاندارد برقراری ارتباط با ربات های تلگرام
- مشاهده پیام های ارسال شده به ربات
- درس سوم: برنامه نویسی ربات توسط زبان پایتون 3
- چرا ربات خود را به وسیله پایتون بنویسیم؟
- پیش نیازهای برنامه نویسی پایتون
- ارسال HTTP Request توسط پایتون
- نحوه بازخوانی داده های ارسالی به ربات
- ایجاد ربات ساده بازتاب دهنده کلام
- چگونه پیغام های فارسی ارسال کنیم؟
- چگونه پیغام های قبلی را از حافظه ربات حذف کنیم؟
- نکات فنی و هشدارهای استفاده از این روش
آنچه در این آموزش خواهید دید:
نرم افزارهای مرتبط با آموزش
پیش نمایشها

توجه: اگر به خاطر سرعت اینترنت، کیفیت نمایش پایینتر از کیفیت HD ویدئو اصلی باشد؛ میتوانید ویدئو را دانلود و مشاهده کنید (دانلود پیشنمایش - حجم: ۲ مگابایت -- (کلیک کنید +))

توجه: اگر به خاطر سرعت اینترنت، کیفیت نمایش پایینتر از کیفیت HD ویدئو اصلی باشد؛ میتوانید ویدئو را دانلود و مشاهده کنید (دانلود پیشنمایش - حجم: ۷ مگابایت -- (کلیک کنید +))

راهنمای سفارش آموزشها
در مورد این آموزش یا نحوه تهیه آن سوالی دارید؟
- با شماره تلفن واحد مخاطبین ۵۷۹۱۶۰۰۰ (پیش شماره ۰۲۱) تماس بگیرید. - تمام ساعات اداری
- با ما مکاتبه ایمیلی داشته باشید (این لینک). - میانگین زمان پاسخ دهی: ۳۰ دقیقه
اطلاعات تکمیلی
نام آموزش | آموزش مقدماتی ساخت ربات تلگرام با پایتون (Python) |
---|---|
ناشر | فرادرس |
شناسه اثر | ۸–۱۲۴۵۲–۰۶۳۲۷۴ (ثبت شده در مرکز رسانههای دیجیتال وزارت ارشاد) |
کد آموزش | FVPHT9608 |
مدت زمان | ۱ ساعت و ۱۷ دقیقه |
زبان | فارسی |
نوع آموزش | آموزش ویدیویی (لینک دانلود) |
حجم دانلود | ۷۳ مگابایت (کیفیت ویدئو HD با فشرده سازی انحصاری فرادرس) |
نظرات
امیر
ولی بهتر بود اول یه راهی معرفی می کردید که چجوری فیلتر تلگرام رو دور بزنیم. من الان کدی که نوشتم به علت فیلتر نمی تونه به سایت تلگرام دسترسی پیدا کنه
و دور زدن فیلتر رو به نظرم باید قبل از اینکه آموزش رو شروع کنید یاد میدادید، الان این کد من هیچ خاصیتی نداره.
امید
موافقممم
نوید
سلام و خسته نباشید، خدمت تیم خوب فرادرس. تشکر بابت آموزش. در کل کسانی که این آموزش را تهیه میکنند باید پیش زمینه هایی برای ساخت سرور و ایجاد دامنه داشته باشند. آموزش چند نقطه ضعف داشت مانند: معرفی نکردن منابع و سایت هایی برای تمرین بیشتر و تسلط پیدا کردن بر موضوع. در زمینه توضیح دادن برای اینکه ربات چطور همیشه آنلاین بماند، کمی ضعف دیده میشد و همچنین توضیحات کمی خلاصه و سریع بود. در کل، آموزش خوبی برای شروع مبحث ساخت ربات است.
کیاوش
کامل و جامع نبود
علیرضا
مدت زمان و مطالب گفته شده خیلی کوتاه و کم است در واقع خیلی مطالب خاصی ارائه نمی کنند این تنها ایرادی که میشه به آموزش گرفت ولی محتوای ارائه شده مناسب بود.
حجت
خیلی جذبم نکرد و ناراضی ام. بیشتر از نحوه تدریس ایشون ناراضی ام.
امیر
محتوا متوسط رو به بالا بود و به نظرم میتونه به صورت کاملتر ارائه کنید.
سعید
دوره خیلی کوتاه از نظر مدت زمان و توضیحات.
پیشنهادی که دارم اینکه دوره های با عنوان یکسان اما مدرسین متفاوت در سایت ارائه کنید که هر شخص بتونه خودش آموزش براساس شناختی که از مدرس پیدا میکنه آموزش تهیه کنه.
ثادق
متوسط بود هم از نظر کیفیت فن بیان و هم محتوایی.
مصطفی
آموزش تا اینجا خوب بوده، اما تلفظ کلمه "Bot" فک نکنم بشه بُت.
سرور
سلام دوست عزیز
ممنون بابت آموزشی که تهیه کردید.
در حالت کلی ساخت ربات تلگرام خیلی پیچیده نیست و اصلا سختیش تو کد نویسی یا همون نوشتن سکریپ ربات هستش، برای همین من نقد یا ایرادی از قسمت مثال ساده ای که ارائه دادید، ندارم ولی واقعا حداقل توضیح میدادید که چطور کدمون یا رباطمون رو تو سرور های مختلف یا حتی پولی آپلود کنیم و میتونستین برای مثال، کد رو تو یه سرور رایگان، آپلود کنید که اینقدر با کلی سوال سردرگم نمونیم.
یا یکسری لینک جهت راهنمایی یا یک سری سایت جهت آموزش تکمیلی، که خودمون مطالعه میکردیم بازم میتونست بهتر بشه.
علی
سلام خسته نباشید،
آموزش مناسبی بود?
جواد
بسیار عالی ولی ای گاش در مورد جوانب روش اای پاسخ دهی همیشگی پایتون هم گفته میشد...
مجتبی
آموزش خوب بود 70 درصد نیازهای منو براورده کرد ولی می توانست کامل تر نیز باشد.
فاطمه
برای آنلاین نگه داشتن می تونید از webhook استفاده کنید .
امیرحسین
سلام برای آنلاین نگه داشتن ربات باید از هاست پایتون استفاده کنین.
باید یه هاست پایتون تهیه کنید
سهیل بزرگ خو
برای این که رباتتون ۲۴ ساعت کارکنه باید از وب هوک ویه هاست که از ssl پشتیبانی کنه نیاز دارید.
همچنین میتونین این کار رو به صورت رایگان از سایت pythonanywhere.com انجام بدین. استفاده از این سایت میتونه شماروازخرید vps راحت کنه.
همچنین خوده این سایت یه آموزشی برای ربات های تلگرامی داره(با استفاده از ماژول telepot که خیلی بهتر و بهینه تر از استفاده به طور مستقیم از خوده api تلگرام هست):
https://blog.pythonanywhere.com/148/
جمالی
مسایل مربوط به سرویس دهی آنلاین ربات خارج از حیطه آموزش حاضر هستش. انتخاب سرور مناسب برای هر اپلیکیشنی بستگی شدیدی به ترافیک کاری اون اپ داره. مثلن اگر ربات شما قراره در دراز مدت چند صد هزار کاربر داشته باشه و چند ده هزار درخواست رو در دقیقه پاسخ بده قطعا شما هزینه های سنگینی رو برای فراهم کردن سرور مناسب متحمل خواهید شد. برای کاربردهای آموزشی و مبتدی یا شروع یک ایده نوبنیان معمولن هزینه های سرور خانگی مقرون به صرفه تر از vps با توانایی معادل هستش البته در صورتی که یک pc بی مصرف یا کم مصرف در منزل داشته باشید.
پویا
مشکل منم همینه نمیتونم کامپیوتر رو همیشه رو شن بزارم و متصلش کنم به دیتا بیس و همچنین اینکه نمیتونم برم یه وی پی اس بخرم تا برنامم همیشه روی اون در حال اجرا باشه
امیرحسین
واقعا نمیفهمم
حداقل آخرش میگفتی ربات رو چطوری 24 ساعته آنلاین بزاریم .
کامپیوتر ما که نمیتونه 24 ساعت روشن باشه