چکیده
با مطرح شدن مفهوم شبکه نرم افزار محور (SDN)، رویکرد جدیدی در صنعت شبکه ارائه شد که بتواند نیازهای نسل جدید سیستم های مبتنی بر شبکه را نیز پوشش دهد. هدف از این فرادرس بر دو منطق استوار می باشد، اول این که دانشجویان مقاطع مختلف با مفاهیم پایه آشنایی پیدا می کنند و شبیه ساز تخصصی این رویکرد جهت انجام تست و استفاده عملی در محیط های کاری نیز معرفی می شود، همچنین کاربرد عملیاتی در محیط های پژوهشی، صنعتی و مهاجرت به این رویکرد نیز بنا به نیاز با اهداف بالا بررسی می شود و گام بعدی پیاده سازی و شبیه سازی مقالات و سیاست ها با شبیه سازها است.
آموزش شبکه های نرم افزار محور (SDN) با پروتکل OpenFlow (اوپن فلو)
چکیده آموزش
توضیحات تکمیلی
در طول دهه گذشته با پیشرفت فوق العاده در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات، اینترنت سنتی با چالش های زیادی رو به رو شده است. براي مدت طولانی تکنولوژی های شبکه با سرعت پایین تری نسبت به دیگر تکنولوژی های ارتباطی، رشد و تکامل پیدا کرده است. این امر سبب شده شبکه های سنتی توانایی پاسخ گویی به نیازهای رو به رشد سازمان های بزرگ، توسعه دهندگان زیر ساخت های شبکه و کاربران نهایی را نداشته باشند.
در شبکه های سنتی، لایه کنترل به صورت جزیره ای روی هر دستگاه تنظیم و پیکربندی می شود و برای پیاده سازی سیاست های مختلف باید بعد از درک معماری کل شبکه، بنا به نیاز این پیکربندی ها انجام شود که علاوه بر سر بار مدیریتی بالا، پیچیدگی را نیز بالا می برد و به این دلیل صنعت شبکه مجبور به تغییر در ساختارهای سنتی خود شد.
با مطرح شدن مفهوم شبکه نرم افزار محور (SDN)، رویکرد جدیدی در صنعت شبکه ارائه شد که بتواند نیازهای نسل جدید سیستم های مبتنی بر شبکه را نیز پوشش دهد.
در رویکرد SDN یا شبکه های مبتنی بر نرم افزار (Software Defined Network)، سطح کنترل شبکه (Control plane) که قبلا روی هر دستگاه شبکه بود، جدا شده و به صورت متمرکز پس از پیکربندی، کلیه تنظیمات را به لایه (که همان سوئیچ های ما هستند)، ارسال می کند، بنابراین براساس این سیاست های ارسال شده از کنترلر، کلیه فرایند مسیریابی و Forwarding در شبکه انجام می شود.
کمپانی های معروف اعم از: گوگل (Google)، سیسکو (Cisco) و مایکروسافت (Microsoft) به این رویکرد مهاجرت کرده اند و در داخل کشور برای شبکه ملی اطلاعات نیز در حال تست است و به نوعی شبکه های سنتی کنار گذاشته می شوند.
شبکه نرم افزار محور مزایای فراوانی را به همراه دارد اعم از:
- معماری پویا
- مدیریت پذیری آسان تر و یکپارچه
- مقرون به صرفه بودن
- استفاده بهینه از منابع شبکه و منبع باز بودن
- کاهش پیچیدگی مدیریت شبکه
- کنترل هوشمند شبکه به وسیله نرم افزار
هدف از این فرادرس بر دو منطق استوار می باشد، اول این که دانشجویان مقاطع مختلف با مفاهیم پایه آشنایی پیدا می کنند و شبیه ساز تخصصی این رویکرد جهت انجام تست و استفاده عملی در محیط های کاری نیز معرفی می شود، همچنین کاربرد عملیاتی در محیط های پژوهشی، صنعتی و مهاجرت به این رویکرد نیز بنا به نیاز با اهداف بالا بررسی می شود و گام بعدی پیاده سازی و شبیه سازی مقالات و سیاست ها با شبیه سازها است.
فهرست سرفصل ها و رئوس مطالب مطرح شده در این مجموعه آموزشی، در ادامه آمده است:
- درس یکم: مفهوم شبکه های نرم افزار محور
- مقدمه
- نیاز به معماری جدید
- شناخت بهتر SDN
- کالبد شکافی SDN
- آشنایی با پروتکل OpenFlow
- راهکارها و راه حل ها
- استارت آپ های SDN
- پرسش های متداول
- درس دوم: معرفی OpenFlow
- شناخت و درک شبکه های مبتنی بر نرم افزار در قالب پروتکل OpenFlow
- فعالیت های انجام شده پیرامون SDN, OpenFlow
- بررسی سیستم
- انواع پیام های OpenFlow
- پیام های کنترلر به سوئیچ
- پیام های Symmetry
- پیام های Asynchronous
- Northbound interface
- درس سوم: پیاده سازی سوئیچ OpenFlow
- سوئیچ مرجع OpenFlow
- Asynchronous Messages
- Symmetric Messages
- پیاده سازی های سخت افزاری
- Software based switches
- OpenFlow laboratory with Mininet
- درس چهارم: کنترلرهای OpenFlow
- SDN Controllers
- پیاده سازی برخی کنترلرهای موجود
- NOX and POX
- Running a POX application
- NodeFlow
- Floodlight
- OpenDaylight
- Special controllers
- درس پنجم: راه اندازی محیط
- شناخت و درک آزمایشگاه OpenFlow
- کنترلرهای خارجی
- تکمیل آزمایشگاه OpenFlow
- OpenDaylight
- ODL controller
- ODL-based SDN laboratory
- درس ششم: توسعه NetApp
- NetApp 1 – an Ethernet learning switch
- Building learning switch
- NetApp 2 – A Simple Firewall
- NetApp 3 – Simple Forwarding in OpenDaylight
- درس هفتم: ایجاد برش شبکه
- مجازی سازی شبکه
- FlowVisor
- FlowVisor API
- ساختار flowMatch
- ساختار Action در برش
- برش دادن شبکه با کنترلر FlowVisor
- درس هشتم: OpenFlow در رایانش ابری
- OpenStack و Neutron
- معماری شبکه سازی OpenStack
- پلاگین های Neutron
- درس نهم: منابع متن باز
- سوئیچ ها
- Open vSwitch
- Pantou
- IndiGo
- LINC
- MAXORPlus
- OF13SoftSwitch
- کنترلرها
- Beacon
- Floodlight
- Maestro
- Trema
- Lower
- Ryu
- Miscellaneous
- FlowVisor
- Avior
- RouteFlow
- OFLOPS و Cbench
- Oscars
- Twister
- Fortnox
- Nettle
- Frenetic
- OESS
- درس دهم: ورژن های مختلف پروتکل OpenFlow
- 0.8.9
- 1.0
- 1.1
- 1.2
- 1.3
- 1.4
- 1.4.1
- 1.5
- آیتم های در حال بهبود برای آینده
- تقسیم بندی تحقیقات شبکه های نرم افزار محور
مفید برای رشته های
- مهندسی فناوری اطلاعات (IT)
- مهندسی کامپیوتر
- مهندسی برق - مخابرات
آنچه در این آموزش خواهید دید:
پیش نیاز
پیش نمایشها

توجه: اگر به خاطر سرعت اینترنت، کیفیت نمایش پایینتر از کیفیت HD ویدئو اصلی باشد؛ میتوانید ویدئو را دانلود و مشاهده کنید (دانلود پیشنمایش - حجم: ۳۰ مگابایت -- (کلیک کنید +))

توجه: اگر به خاطر سرعت اینترنت، کیفیت نمایش پایینتر از کیفیت HD ویدئو اصلی باشد؛ میتوانید ویدئو را دانلود و مشاهده کنید (دانلود پیشنمایش - حجم: ۸ مگابایت -- (کلیک کنید +))

توجه: اگر به خاطر سرعت اینترنت، کیفیت نمایش پایینتر از کیفیت HD ویدئو اصلی باشد؛ میتوانید ویدئو را دانلود و مشاهده کنید (دانلود پیشنمایش - حجم: ۸ مگابایت -- (کلیک کنید +))







راهنمای سفارش آموزشها
در مورد این آموزش یا نحوه تهیه آن سوالی دارید؟
- با شماره تلفن واحد مخاطبین ۵۷۹۱۶۰۰۰ (پیش شماره ۰۲۱) تماس بگیرید. - تمام ساعات اداری
- با ما مکاتبه ایمیلی داشته باشید (این لینک). - میانگین زمان پاسخ دهی: ۳۰ دقیقه
اطلاعات تکمیلی
نام آموزش | آموزش شبکه های نرم افزار محور (SDN) با پروتکل OpenFlow (اوپن فلو) |
---|---|
ناشر | فرادرس |
شناسه اثر | ۸–۱۲۴۵۲–۰۶۸۱۶۹ (ثبت شده در مرکز رسانههای دیجیتال وزارت ارشاد) |
کد آموزش | FVNET97041 |
مدت زمان | ۱۲ ساعت و ۵۲ دقیقه |
زبان | فارسی |
نوع آموزش | آموزش ویدئویی (لینک دانلود) |
حجم دانلود | ۴۶۱ مگابایت (کیفیت ویدئو HD با فشرده سازی انحصاری فرادرس) |
نظرات
بهاره
این آموزش جز آموزش های خوبی بود که تهیه کرده بودم، مدرس صفحه خوبی رو برای تدریس در نظر گرفته بود طرز آموزش دادنشون خوب بود اما تا قسمت پیشرفته نیاز داره که روش کار بشه چون نیازمون این هست که مطالب زیاد تری رو دریافت کنیم اگر تایم آموزش بیشتر بشه بهتر هست که جای هیچ سوال و ابهامی رو باقی نذاره.
علی
برای کسی که هیچ آشنایی نداشت و تازه میخواست شروع کنه، مفاهیم خلاصه منسجم و کوتاهی رو در محتوا ارائه داده بودند، شاید زیاد کامل نبود که بشه با نرم افزار پیاده سازی کرد ولی خیلی مطالب مفیدی داشت، من قبلا هم یه آشنایی با این نرم افزار داشتم در حد مطالبی که از جاهای مختلف مشاهده کرده بودم نبود اما برای پایه مناسب بود، با توجه به اینکه آموزش سرفصل های دیگه ای هم در بر میگیره و محتوای بیشتری رو داره در حد کامل بودن آموزش تایم مناسبی نبود اما در حد همون سرفصل هایی که در آموزش ذکر کرده بودند تایم مناسبی داشت.
داود
محتواش خوبه مخصوصا بخش شبیه سازیش با مینی نت. به نظرم تقریبا زمان خوبی هم داشت
امیر
60 درصد آموزش رو مشاهده کردم در مجموع آموزش خوبی بود، اما آموزش دو دید داره یکی دید کامپیوتری و دیپری دید مخابراتی چون من رشتم مخابرات بود و مدرس بیشتر از دید کامپیوتری بررسی می کردند زیاد مطالبی مدنظرم نبود اما مطالبش خوب بود، تایم آموزش به نظرم باید بیشتر باشه چون ریز جزییات زیاد مطرح نشده بود و بیشتر کلیات بود با توجه به اینکه آموزش تازه تاسیس هم هست انتظار داریم مطالب جامع تری ارائه بشه.
علیرضا
اتفاقا خودمم در این زمینه کلاس حضوری رفته بودم، بخشی از این آموزش رو دیدم، دوره خوبیه از نظر زبان گفتاری خوب بود، محتوای خوبی هم ارائه کردند.
مدت زمان مناسبی هم داشت.
سید علی
بخش زیادی از آموزش رو مشاهده کردم من این آموزش رو برای پروژه دکترام تهیه کرده بودم، خب در آموزش موضوع SDN معرفی شده ولی بخش زیاد آموزش سمت اوپن فلو رفته، کلیات اموزش برای کسی که ندونه خوبه، آموزش جالب و خوبی ارائه شده و این نظرات من فقط برای بهتر شدن آموزش هست:
چون کار جدیده و کسی تا حالا روی این آموزش کار نکرده بهتره که این ایرادات جزئیم که داره برطرف بشه.
مثلا شما اگر ویس استاد رو گوش بدید صدا تغییر میکنه در هنگام صحبت کردن کم، زیاد شدن و بم شدن صدا و اینکه میکروفون جابه جا میشه قابل تشخیص هست یکنواختی در صدا دیده نمیشه.
از نوشته های زیاد استفاده شده اما تصویر به اندازه نوشته ها کار نشده یه ذره میتونه در مطالب مقایسه داشته باشن، چون آموزش توسط کسایی دنبال مقاله، پروژه یا برطرف کردن تست و اشکالات هستند باید کاربردی تر باشه و گره ها و کاربرد آموزش نسبت به محتوای دیگه بولد تر باشه، تایم آموزش به نظرم اگر بهتر باشه بهتره چون همونطور که گفتم آموزش جدیدی و اگه روش کار بیشتری بشه قطعا استق
اسما
برای کسی که میخواست مقاله ای رو طراحی کنه یا توضحیات تئوری رو یاد بگیره نکات خوب و مفیدی رو ارائه دادند که برای هر پایه ای از سطح مقدماتی تا پیشرفته مناسب یود چون ریز به ریز مطالب رو بیان کرده بودند، اما به نظر من آموزش سلیقه ای هست و من دوست داشتم علاوه بر مباحث تئوری در مورد کد نویسی نرم افزار هم مطالبی رو ارائه می دادند اما تنها مطالب تئوری ارائه شده بود و اونطور که باید برای من کاربردی میبود نبود، اگه بشه تایم آموزش بیشتر بشه و محتوای عملی هم به آموزش اضافه بشه خیلی خوب میشه.
مهدیه
دوره خوبیه می خواستم یک مقاله ای رو بنویسم و نیاز داشتم در این زمینه دیدگاهی داشته باشم که از این دوره استفاده کردم.
رضا
تقریبا دو بخش از اموزش رو دیدم به نظرم استاد خیلی مسلط بودند که مبحث به این سختی و سنگینی رو دارند درس میدند.
نادر
این آموزش اساس و کلیت خوبی رو داشت، فقط مشکلم با بخش اول آموزش بود که مقدمات زیادی رو داشت باید نامحسوس نمی بود ریوی کلی شبکه رو در بخش مقدمات خیلی ناقص توضیح داده بودند ولی اصل درس خوب و قابل قبولی بود و تایم آموزش برای سرفصل های ارائه شده مناسب بود.
احمدرضا
open flow خیلی آموزش گسترده ای است و نحوه عملکردش روی کنترلر های مختلف فرق می کنه. به خاطر همین آموزش می تونست خیلی با جزییات بیشتری ارائه بشه. در مجموع نیاز من روبرآورده کرده و مفید بود
شبکه کار
جا داره تشکر کنم از فرادرس و مهندس فردانی که به موضوعات روز دنیای کامپیوتر و IT وارد شدن.
جالبه به جای اینکه چندین مقاله بشینم بخونم در این زمنیه ، این آموزش مبانی را به راحتی و بیان ساده ارائه داده و حتی راهکار جهت انتخاب موضوع پایان نامه ومقاله بیان کردند که خودم استفاده کردم.
بازم تشکر میکنم، موضوعات به روز در حوزه پژوهشی و دانشگاهی نیز اضافه شود.
برای تسلط به این موضوعات در گام اول باید مفاهیم را بدونین بعد وارد دنیای شبیه سازی بشین و برای فهم مبانی و مفاهیم و گرفتن ایده بسیار مناسبه.
سارا
موضوع بسیار بروز و خوبی هست اما لحن مدرس یکنواخت است. بیشتر به صورت تئوری ارائه داده میشه. شخصا با توجه به تجربه ای که از آموزش های دیگر فرادرس دارم انتظارم بیشتر از این بود.
دانشجو
خیلی خوبه این آموزش یکی از موضوعات به روز برا پایان نامه ارشد هست.
تشکر از فرادرس بابت ورود به موضوعات به روز