توضیحات تکمیلی
با توجه به ویژگی های منحصر به فرد موارد کامپوزیت از جمله: مقاومت مکانیکی بالا نسبت به وزن، خصوصیات خستگی عالی نسبت به فلزات، استحکام بالا، نسبت حجم به وزن کم، هزینه کمتر و صرفه جویی اقتصادی، موجب شده است تا این مواد در صنایع مختلف همانند اتومبیل، هوانوردی و انرژی به صورت گسترده مورد استفاده قرار گیرند. بنابراین، تحلیل و بررسی اینگونه مواد بسیار حیاتی می باشد. از دیدگاه علمی از سه طریق آزمایشگاهی، تئوری و یا آنالیزهای عددی می توان مسائل مرتبط با اینگونه مواد و به طور کلی هر مسأله فیزیکی را تحلیل نمود. از آنجایی که انجام تست های آزمایشگاهی منطبق با شرایط واقعی مسأله معمولاً هزینه بر و مشکل است و همچنین راه حل تئوری برای تمامی مسائل وجود ندارد، تحلیل عددی یکی از بهترین گزینه های موجود می باشد که امروزه به صورت وسیع در حوزه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
مهم ترین هدف از مدل سازی عددی مسائل فیزیکی توسط نرم افزارهای مختلف به دست آوردن رفتار و پاسخ مسأله نسبت به شرایط حاکم بر آن می باشد. این امر امکان تحلیل های متنوع با شرایط مختلف را به کاربر خواهد داد تا در نهایت با هزینه بسیار کمتر به سمت یافتن بهترین پاسخ برای مسأله اولیه پیش برویم. یکی از قدرتمندترین روش های تحلیل های عددی برای تحلیل مسائل فیزیکی، روش اجزاء محدود می باشد که به صورت روز افزون در حوزه های مختلف علمی از آن استفاده می شود.
یکی از نرم افزارهای قدرتمند در حوزه تحلیل به روش اجزاء محدود آباکوس (Abaqus) می باشد. این نرم افزار قابلیت انجام تحلیل های قدرتمند در زمینه های مکانیک جامدات و سیالات می باشد که با داشتن یک رابط کاربری دوستانه، امکان انجام هر پروژه ای را توسط کاربر لذت بخش می نماید. در این فرادرس قصد داریم تا پس از معرفی اجمالی در مورد مواد کامپوزیت، با استفاده از چند مثال کاربردی، تحلیل و طراحی مواد کامپوزیت در نرم افزار آباکوس را به کاربران این مجموعه آموزش دهیم.
فهرست سرفصلها و رئوس مطالب مطرح شده در اين مجموعه آموزشی، در ادامه آمده است:
- درس یکم: مقدمه ای بر مواد کامپوزیت
- معرفی کامپوزیت ها و دسته بندی آن ها
- بررسی مزایا و معایب کامپوزیت ها
- فرمول بندی پایه ای مواد کامپوزیت
- درس دوم: طرح مسأله
- معرفی مسائل در نظر گرفته شده برای حل
- ارائه مشخصات هندسی و فیزیکی به همراه بحث در مورد کاربرد این مسائل در صنعت
- درس سوم: مدل سازی مسأله در نرم افزار
- طراحی مدل هندسی
- اعمال خواص مواد
- تعریف نوع حلگر به همراه بارگذاری و شرایط مرزی
- درس چهارم: مش بندی و حل مسأله
- مش بندی بر اساس المان های کلاسیک و مخصوص حل مواد کامپوزیت
- حل مسأله به همراه تعریف تنظیمات مرتبط با اجرای حل
- درس پنجم: تجزیه و تحلیل نتایج
- تحلیل نتایج بر اساس نمایش پارامترهای مرتبط با نوع مسأله
- تحلیل های مرتبط با مواد کامپوزیت از جمله توزیع پارامترهای مختلف در هر لایه سازه کامپوزیتی
- چگونگی استخراج و نتیجه گیری از حل مسأله
مفید برای
- مهندسی مکانیک
- مهندسی عمران
- مهندسی هوافضا
نظرات