امروزه یکی از امور ضروری نرم افزارها، قابلیت ذخیره اطلاعات و بازیابی آن ها برای پردازش و آماده سازی عملیات های مورد نظر کاربر می باشد. در نرم افزارها نیاز است تا اطلاعاتی که کاربر وارد می کند، در قسمتی از حافظه جانبی ذخیره شده و در قسمت های دیگر نرم افزار مورد استفاده قرار گیرد. به طور مثال، شما یک نرم افزار حسابداری را در نظر بگیرید. در این نرم افزار، اطلاعاتی که توسط کاربر وارد شده و در سیستم ثبت می شود نیاز است تا در مراجعه های بعدی بارگذاری شده و نیازی نباشد تا کاربر مجدداً داده ها را وارد کند. از طرفی ورود مجدد داده ها در هر بار اجرا، کاری بسیار مشکل و نشدنی است. به منظور جلوگیری از این مشکل، امکان ذخیره و بازیابی اطلاعات فراهم شده است. ما به منظور ذخیره اطلاعات و همین طور بازیابی و استفاده مجدد از آن ها، ابزارهایی را در اختیار داریم که به آن ها پایگاه داده گفته می شود.
پایگاه داده، بانک ذخیره اطلاعات
پایگاه داده یا بانک اطلاعاتی (Database)، به مجموعه از داده ها گفته می شود که به صورت ساخت یافته و در یک قالب مشخص ذخیره شده است. به منظور مدیریت پایگاه داده از طریق سیستم مدیریت پایگاه داده یا DBMS اقدام می شود؛ که DBMS متشکل از یک مجموعه یکپارچه نرم افزاری، به همراه دستورها و قواعد مشخص نرم افزاری، به منظور مدیریت داده ها می باشد. به عبارت دیگر، پایگاه داده به ما کمک می کند تا داده های مورد نظر را به صورت ساخت یافته در سیستم ذخیره کرده و در فراخوانی های بعدی مورد استفاده قرار دهیم. از جمله پایگاه داده های ارائه شده می توان به SQL Server و MySQL و Access و Oracle و … اشاره کرد.
زبان جاوا، زبان برنامه نویسی همه کاره
زبان جاوا را به جرأت می توان یک زبان برنامه نویسی همه منظوره دانست. به کمک زبان جاوا شما می توانید انواع پروژه های مورد نظر را پیاده سازی کرده و مورد استفاده قرار دهید. زبان جاوا همواره ابزارهای جانبی قدرتمندی در اختیار برنامه نویسان قرار می دهد تا بتوانند از آن ها در پیاده سازی پروژه های مورد نظر استفاده کنند.
در این فرادرس، ما یاد خواهیم گرفت که به چه صورت می توانیم در پروژه های پیاده سازی شده به زبان جاوا، داده های مورد نظر خود را در پایگاه داده های SQL Server و MySQL و Access ذخیره کرده و چهار عمل اصلی خواندن، نوشتن، ویرایش و حذف را بر روی داده های ذخیره شده انجام دهیم.
فهرست سرفصل ها و رئوس مطالب مطرح شده در این مجموعه آموزشی، در ادامه آمده است:AA
- درس یکم: آشنایی با شی JDBC
- درس دوم: کار با پایگاه داده My SQL
- اتصال به پایگاه داده
- خواندن اطلاعات
- نوشتن اطلاعات
- بروزرسانی اطلاعات
- حذف اطلاعات
- درس سوم: کار با پایگاه داده Access
- اتصال به پایگاه داده
- خواندن اطلاعات
- نوشتن اطلاعات
- بروزرسانی اطلاعات در پایگاه داده
- حذف اطلاعات
- درس چهارم: کار با پایگاه داده SQL Server
- اتصال به پایگاه داده
- خواندن اطلاعات
- نوشتن اطلاعات
- بروزرسانی اطلاعات
- حذف اطلاعات
مفید برای رشته های
- مهندسی کامپیوتر
علی :
سلام و خسته نباشید
اموزش خوبیه برای کسانی که تاحالا با my sqlکارنکردن در جاوا
ولی کاش جامع تر بود
بعضی نکات ریز بهش اشاره شده که به نظرم خوبه چون بدون استفاده اون نکات برنامه دچار خطا میشه
کیانوش :
بسیار عالی و مفید