در این دوره آموزشی، ابتدا به صورت مختصر به یادآوری میکروکنترلر AVR و اصول برنامه نویسی C++ می پردازیم. سپس به صورت تفضیلی، اسلوب کتابخانه نویسی را بررسی می کنیم و در ادامه دوره به نگارش کتابخانه های مختلف برای میکروکنترلر و برخی ماژول ها می پردازیم. سعی داریم در این کار حرفه ای شویم و بتوانیم برای تمام واحدها، کتابخانه بنویسیم.
آموزش کتابخانه نویسی برای میکروکنترلر AVR
توضیحات تکمیلی
قبل از بیان هدف ارائه این دوره، لازم است به این موضوع بپردازیم که چرا باید برای میکروکنترلر و سایر ماژول ها مبادرت به نوشتن کتابخانه کنیم؛ چرا به طور عادی اقدام به راه اندازی آن ها نکنیم؟!
هنگام برنامه نویسی پروژه های پیشرفته میکروکنترلر و حتی گذراندن پایان نامه های دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد، اکثرا لازم است پروژه ای طراحی کنیم که در آن چند واحد میکروکنترلر با هم یا با چند ماژول دیگر همزمان کار کنند. در این حالت در صورتی که بخواهیم برای تک تک بخش ها جدا کد نویسی کنیم؛ قطعا در نهایت با چند هزار خط کد مواجه می شویم که در آینده در صورت نیاز به توسعه یا عیب یابی با مشکلات عدیده ای رو به رو خواهیم شد.
در حالتی دیگر، در صورتی که در زمینه ای خاص (مثلا راه اندازی یک سنسور کمیاب) به دستاوردی شخصی رسیده ایم و می خواهیم آن را در پروژه دیگری با سبک و سیاق متفاوت به کار بریم با مشکلات متعدد ناشی از انتقال و استفاده از کدهای قبلی در محیط جدید مواجه خواهیم شد. اما با نوشتن تعدادی کتابخانه، برای بخش های مختلف و ماژول های متعدد، می توانیم تمام مشکلات فوق را به حداقل برسانیم و کد نویسی پیشرفته را برای خود به یکی از جذاب ترین کارها تبدیل کنیم. هدف این دوره رسیدن به این سطح کد نویسی است.
در این دوره آموزشی، ابتدا مختصرا، به یادآوری میکروکنترلر AVR (به صورت مختصر) و اصول برنامه نویسی C++ می پردازیم. سپس به صورت تفضیلی، اسلوب کتابخانه نویسی را بررسی می کنیم و در ادامه دوره به نگارش کتابخانه های مختلف برای میکروکنترلر و برخی ماژول ها می پردازیم. امیدواریم که در این کار حرفه ای شویم و بتوانیم برای تمام واحدها، کتابخانه بنویسیم. در طول این دوره سعی می کنیم ابتدا پروژه های طرح شده را به صورت عادی انجام داده و پس از آن اقدام به نگارش کتابخانه بنماییم.
فهرست سرفصل ها و رئوس مطالب مطرح شده در این مجموعه آموزشی، در ادامه آمده است:
- درس یکم: یادآوری پیش نیازها
- کتابخانه چیست؟
- اهمیت و لزوم کتابخانه نویسی
- کتابخانه های مشهور زبان C استاندارد و میکروکنترلر AVR
- آشنایی با مبانی میکروکنترلر AVR
- یادآوری مبانی معماری رایانه
- مرور توضیحی واحدهای میکرو
- مرور برنامه نویسی سی پلاس پلاس
- متغیرها
- دستورهای شرطی
- حلقه های تکرار
- آرایه ها
- درس دوم: اصول نگارش کتابخانه
- دستورهای ویژه کتابخانه نویسی
- دستوهای تعریف ثوابت
- دستورهای تغییر نام
- سایر دستورهای کتابخانه ها
- معرفی و بررسی کتابخانه های پرکاربرد میکرو کنترلر
- معرفی کتابخانه mega32.h
- معرفی کتابخانه delay.h
- معرفی کتابخانه stdio.h
- دستورهای ویژه کتابخانه نویسی
- درس سوم: کتابخانه نویسی (سطح مبتدی)
- چشمک زن ساده با یک LED
- کار با سون سگمنت تکی ساده
- کار با سون سگمنت مالتی پلکس شده
- طراحی رقص نور ساده
- درس چهارم: کتابخانه نویسی (سطح متوسط)
- کار با LCD کارکتری
- پیاده سازی اهداف به روش عادی با استفاده از کتابخانه کدویژن (CodeVision)
- پیاده سازی اهداف به روش کتابخانه ای و تکمیل کتابخانه کدویژن
- کار با سنسور رطوبت
- پیاده سازی اهداف به روش عادی
- پیاده سازی اهداف به روش کتابخانه ای
- کار با سنسور دما
- کار با سنسور نور
- نگارش کتابخانه جامع سنجش پارامترهای محیطی
- کار با تایمر، سنجش بازه زمانی
- کار با LCD کارکتری
- درس پنجم: کتابخانه نویسی (سطح پیشرفته)
- کار با صفحه کلید
- پیاده سازی اهداف به روش عادی
- پیاده سازی اهداف به روش کتابخانه ای
- کار با تایمر نگهبان
- کار با حافظه ماندگار داخلی (EEPROM)
- کنترل سرو موتور
- کنترل موتور پله ای
- ارتباط با رایانه و نگارش پروتکل دلخواه
- کار با ماژول Sim900A
- کار با صفحه کلید
مفید برای رشته های
- مهندسی برق
- مهندسی کامپیوتر
در ادامه لیست کتب فارسی منتشر شده در این زمینه معرفی شده اند:
- عین الله جعفرنژادقمی؛ برنامه نویسی به زبان C؛ ۱۳۹۵
آنچه در این آموزش خواهید دید:
نرم افزارهای مرتبط با آموزش
پیش نمایشها

توجه: اگر به خاطر سرعت اینترنت، کیفیت نمایش پایینتر از کیفیت HD ویدئو اصلی باشد؛ میتوانید ویدئو را دانلود و مشاهده کنید (دانلود پیشنمایش - حجم: ۴۰ مگابایت -- (کلیک کنید +))

توجه: اگر به خاطر سرعت اینترنت، کیفیت نمایش پایینتر از کیفیت HD ویدئو اصلی باشد؛ میتوانید ویدئو را دانلود و مشاهده کنید (دانلود پیشنمایش - حجم: ۳۳ مگابایت -- (کلیک کنید +))

توجه: اگر به خاطر سرعت اینترنت، کیفیت نمایش پایینتر از کیفیت HD ویدئو اصلی باشد؛ میتوانید ویدئو را دانلود و مشاهده کنید (دانلود پیشنمایش - حجم: ۲۸ مگابایت -- (کلیک کنید +))

توجه: اگر به خاطر سرعت اینترنت، کیفیت نمایش پایینتر از کیفیت HD ویدئو اصلی باشد؛ میتوانید ویدئو را دانلود و مشاهده کنید (دانلود پیشنمایش - حجم: ۴۴ مگابایت -- (کلیک کنید +))















راهنمای سفارش آموزشها
در مورد این آموزش یا نحوه تهیه آن سوالی دارید؟
- با شماره تلفن واحد مخاطبین ۵۷۹۱۶۰۰۰ (پیش شماره ۰۲۱) تماس بگیرید. - تمام ساعات اداری
- با ما مکاتبه ایمیلی داشته باشید (این لینک). - میانگین زمان پاسخ دهی: ۳۰ دقیقه
اطلاعات تکمیلی
نام آموزش | آموزش کتابخانه نویسی برای میکروکنترلر AVR |
---|---|
ناشر | فرادرس |
شناسه اثر | ۸–۱۲۴۵۲–۰۶۰۱۷۱ (ثبت شده در مرکز رسانههای دیجیتال وزارت ارشاد) |
کد آموزش | FVEE9504 |
مدت زمان | ۱۸ ساعت و ۵۲ دقیقه |
زبان | فارسی |
نوع آموزش | آموزش ویدئویی (لینک دانلود) |
حجم دانلود | ۱۹۹۶ مگابایت (کیفیت ویدئو HD با فشرده سازی انحصاری فرادرس) |
نظرات
سهراب
محتوا خوب هست، لطفا روی مثال های بیشتر و کاربردی زمان بذارید برای یادگیری بهتر این خیلی مهم هست.
محمدرضا
سلام
تشکر می کنم از مدرس این درس بابت بیان و تسلط قویی که روی مباحث دارن.
و یک پیشنهاد به مجموعه فرادرس دارم:
زمانی که پی ریزی و شروع یک آموزش توسط یک مدرس انجام می شود سعی کنید کل آموزش از صفر تا صد به همان مدرس واگذار بشه . چون زمانی که یک مبحث توسط مدرسی آغاز می شود آن مدرس به طور دقیق می داند که در هر قسمت از آموزش چه موضوعاتی بیان شده و این باعث می شود مطالب کمتری از قلم بیفتد و کمتر باعث سردرگمی دانشجو می شود.
اما زمانی که یک عنوان آموزشی توسط چندین مدرس با موضوعات مختلف ارائه می شه یه مقدار باعث سردرگمی دانشجو می شود چون ممکن است موضوعی که مربوط به مباحث مقدمای در آن قسمت به هر دلیلی ارائه نشود و در آموزش دیگر مدرس به آن اشاره می کند که این موضوع به نظر من خیلی جالب نیست.
به صورت کلی پیشنهاد می کنم از مقدمات تا پیشرفته آموزش توسط یک مدرس ارائه شود.
مجید
سلام فوق العاده عالیه مهندس ارزوی موفقیت روز افزون برات دارم
محسن
من برای آشنائیت با میکروکنترلر این آموزش رو انتخاب کردم و واقعا راضی بودم. الان تونستم یه پروژه بگیرم و با چیزایی که از آموزش شما یاد گرفتم این پروژه رو به پیش ببرم.
محمد
سلام . عالی بود خیلی روان و خوب
اگه میشه آموزش های دیگری هم داشته باشید مثل کدویژن پیشرفته و کتابخانه نویسی پیشرفته و یا حتی atmel studio رو بذارید .
با تشکر
مهدی
من این آموزش رو تهیه کردم، بیشتر از نصف قسمت هارو دیدم، عالی بود، برای کسانی که کتابخانه نویسی بلد نیستند عالیه، من قبل از تهیه این آموزش کتابخانه نویسی بلد نبودم اما با دیدن نصف قسمت هاش تونستم برای استپر موتور و انکدر چرخشی کتابخانه بنویسم و کارم رو راه بندازم.
حامد
ممنونم از زحمات استاد
سوالی که داشتم اینه:
با توجه به اینکه ماژول sim900a دیگه تولید نیمشه، آیا یادگیری مطالب این بخش نیاز هست؟ یعنی دستوراتی که برای این ماژول نوشته میشه در ماژولهایی که در حال حاضر تولید میشن کاربرد داره؟ یا نه؟
محمد مهدی ولی نژاد
با سلام،
مخاطب گرامی، کدنویسی و روش کار ماژول Sim900 با مواردی چون Sim800 ، Sim808 و سایر موارد موجود در بازار تا حد بسیاری یکسان است. کد های نگارش شده در این آموزش نیز، برای ماژول های مذکور نیز قابل استفاده است.
موفق باشید
پاسخ به نظر
محمد
سلام آموزش استاد خیلی خوب بود فقط در هر بخش برنامه توضیهاتی می نوشتند که اگر بعد مدتی فایل سورس نگاه کنیم بدانیم هر قسمت درباره چه موضوعی هست
جواد
من این آموزش را تهیه کردم اما کامل نگاه نکردم اما نگاه کلی که ویدئو های آموزش انداختم خیلی خوب بود صدا و تصویر خوب بود. (ممنون از خدمات که ارائه کردین)
محسن
با سلام
این آموزش با اینکه عنوانش کتابخانه نویسی هست ولی در این آموزش شما مطلبی از آموزش حرفه ای کتابخانه نویسی نمی بینید و فقط به اطلاعات مقدماتی راه اندازی ماژول ها پرداخته شده و حتی کتابخانه هایی که نوشته شده به دلیل نحوه نگارش آن چندان کاربردی نیست
کاش ایشون به جای راه اندازی ماژول های گوناگون به مطالب پیشرفته تر نوشتن کتابخانه اشاره میکرد.
محمد مهدی ولی نژاد
مخاطب گرامی؛ از بیان دیدگاه شما متشکرم. لازم به ذکر است که در این آموزش هدف، آشنایی مخاطب با اصول اولیه کتابخانه نویسی و تمرین مهارت های کدنویسی می باشد. بنده به جهت جذاب بودن آموزش سعی کردم که روند آموزش با انجام پروژه هایی هر چند ساده همراه باشد تا مخاطب حین تمرین بتواند نتیجه کار خود را ملاحظه نموده و برای ادامه روند آموزش تشویق شود؛ بنابراین سعی شده تا جای ممکن بحث های تئوری به صورت عملی بیان شوند و کمتر کاربر با جزئیات تئوری درگیر شود. بخش اصلی کتابخانه نویسی توانایی نگارش توابع منعطف و بدون تداخل است؛ چنانچه شما به این مهم دست یابید، قادرید برای هر ماژول یا قطعه ای کتابخانه مورد نیاز را بنویسید.
در ضمن سیر کلی بحث کتابخانه نویسی در این آموزش به شرح ذیل است:
1- در ابتدای آموزش مزایای کتابخانه نویسی بیان می شود و در ادامه یادآوری زبان سی و بیان اصول اولیه کتابخانه نویسی بحث می شود.
2- در بخش های سون سگمنت ساده، مالتی پلکس و رقص نور تقویت مهارت کد نویسی منعطف با خواست کاربر تمرین م
پاسخ به نظر
شهابی
با سلام. مطالب بسیار عالی است. خداخیرتان بدهد.
محسنی
با سلام و ادب و احترام خدمت اساتید محترم
من نیز همانند سایر دوستان این مجموعه را تهیه کردم به جراعت می تونم بگم یکی از بهترین اموزش هایی که تا کنون دیدم --تسلط استاد به مباحث بسیار عالی است و نحوه اموزش ستودنی است من از همینجا از این استاد (مهندس محمد مهدی ولی نژاد) و مجموعه فرا درس تشکر می کنم .