در نرم افزارهای انیمیشن سازی، به صورت معمول برای ساخت موشن گرافیک و انیمیشن، از فریم های کلیدی استفاده می شود. یکی دیگر از امکاناتی که در افتر افکت، جهت ساخت انیمیشن وجود دارد، استفاده از Expressions است. شاید کمی در نگاه اول و زمان شروع فرایند کدنویسی Expressions، گیج کننده باشد. با این حال با پیگیری کدها و انجام تمرینات و پیشروی در این مبحث، مطمئنا جذابیت های زیادی وجود دارد که شما به سمت کدنویسی در افترافکت کشیده شوید. کدنویسی در افتر افکت و یا مثلا در فلش، به همراه المنت های گرافیکی است و مثل برخی IDE های موجود، خسته کننده نیست.
فارغ از بحث جذابیت، در انیمیشن هایی که تعداد فریم های کلیدی در آن ها زیاد است، بدون Expressions، ویرایش، سخت و خسته کننده خواهد بود و از طرفی، ایجاد تعداد زیادی فریم کلیدی، علاوه بر زمان بر بودن، محیط Timeline رو شلوغ و در هم می کند و فرصت اشتباه هم وجود ندارد، شاید با کوچکترین اشتباه مجبور باشید تمامی فریم های کلیدی و حرکاتی که ساعت ها روی آن ها کار کرده اید را حذف و از نو شروع کنید. پایه و اساس Expressions، اکشن اسکریپت است، اگر شما با اکشن اسکریپت آشنا باشید، قطعا یادگیری این مبحث برای شما ساده تر خواهد بود.
قطعه کدها در Expressions می تواند ساده، در حد یک یا چند خط و یا پیچیده با محاسبات پیچیده ای باشد. خاصیت اصلی Expressions، ارتباط برقرار کردن بین مولفه های لایه ها است، این مولفه ها می تواند موارد مربوط به: Transform، مولفه های مربوط به افکتی که روی یک لایه اعمال شده است، مرتبط کردن دوربین با منبع نور و یا خیلی از موارد دیگر باشد. در کل، اگر شما قصد داشته باشید یک انیمیشن پیچیده بسازید و علاقه ای نداشته باشید وقت خود را صرف ایجاد ده ها و یا صدها فریم کلیدی کنید، می توانید از Expressions استفاده کنید، همچنین در کدنویسی، به دلیل وجود توابع، مقادیر و اعداد، در حالت اولیه و نهایی و اعداد Random در بازه های مشخص، در خیلی از مواقع، پیاده سازی حرکات دنباله دار و طولانی، دقیق تر از حالت دستی، انجام می شود.
فهرست سرفصل ها و مباحث مطرح شده در این دوره آموزشی، در ادامه آمده اند:
- درس یکم: مقدمه ای بر Expressions
- مفهوم و کاربرد
- متحرک سازی با استفاده از فریم های کلیدی
- نحوه ایجاد Expressions (اصطلاحات)
- درس دوم: شروع کار با Expressions
- استفاده از PickWhip
- تغییر مقدار با استفاده از دستور Value
- آرایه ها
- شبیه سازی حرکت عقربه های ساعت
- دستور Linear Interpolation
- تعریف متغیرها (Variable)
- متصل کردن دو مشخصه با ابعاد مختلف
- دستور Loop
- دستور Wiggle()
- نحوه ایجاد توضیحات (comment)
- کنترل مقادیر دستورات با فریم های کلیدی
- ایجاد MasterControl
- دستور Time و valeAtTime دستور Index
- استفاده از فرکانس صوت در موشن گرافیک
- تبدیل دستورات به فریم های کلیدی
- کنترل بازه مقادیر مشخصه (Minimum ,Maximum)
- ساختار IF..Else
- تولید اعداد تصادفی
- ایجاد حرکت سینوسی
- شبیه سازی حرکت توپ
مفید برای رشته های
- گرافیک
- انیمیشن
حمید عظیمی :
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت گروه خوب و تیم زحمت کش فرادرس ،اول از همه خواستم از شما عزیزان تشکر کنم بابت آموزش های خوب و تقریبا جامع که هر رشته و نیازی را شامل میشود.وبعد اینکه بنده این آموزشو تهیه کردم و خیلی در فهم موضوع و کاربرد کدنویسی در افتر افکت کمک کرد چون قبل از دیدن و تهیه این آموزش واقعا کد نویسی برام غیر قابل درک و بی قانون و بی چهارچوب به نظر میرسید و اونو در حد برنامه نویسی سخت و سنگین میدیدم.اما واقعا تنها چیزی که نیاز بود تماشای یک چنین آموزشی بود تا بفهمم که خیلی هم سخت نیست.در کل آموزش خوبی بود و توصیه میکنم به کسانی که وضعیت شبیه به من داشتند با تهیه این آموزش از سر در گمی در کدنویسی نجات پیدا کنند.یه انتقاد کوچولو هم از تیم فرادرس در مورد این آموزش دارم اون هم اینه که چون تایم آموزش کمه خیلی از مطالب به صورت ریز و مشروح بیان نشده و باید یعضی قسمت هارو چند بار دید تا متوجه چگونگی انجام پروژه شد.ولی در کل من راضی بودم دمتون هم گرم