هدف از این فرادرس، آشنایی کلیه دانشجویان و پژوهشگران، با ویژگی های منحصر به فرد بانک اطلاعاتی وب آف ساینس (Web of Science) به منظور رصد علمی در یک حیطه موضوعی است. همچنین این بانک اطلاعاتی به افراد کمک می کند تا افراد هسته و سازمان های هسته در یک حوزه موضوعی را شناسایی کنند و چنانچه سازمان های بزرگ، قصد برقراری همکاری های علمی در یک حوزه موضوعی را دارند، با همتایان خود در سطح بین المللی آشنا شده و فرد یا سازمانی را به همکاری گمارند که موثرترین آثار را در سطح بین المللی به خود اختصاص داده است. دانشجویان علم سنجی نیز باید به منظور تحلیل های مختلف در رشته خود و به منظور ترسیم نقشه های علمی، با این بانک اطلاعاتی آشنا شوند.
توضیحات تکمیلی
هم اکنون، نشر مقالات و آثار علمی در مجلات آی اس آی (ISI) بیش از پیش، اهمیت یافته است و یکی از معیارهای سنجش کیفیت یک مقاله، نشر آن در مجلات معتبر آی اس آی است. به منظور آگاهی از روند شکل گیری یک موضوع و توجه به آن در دوره های زمانی مختلف، به منظور آگاهی از پژوهشگران هسته در یک حوزه علمی، به منظور آگاهی از کنفرانس مهم و باکیفیت در یک حوزه و نیز برای یافتن و تحلیل مقالات پر استناد و داغ در یک حوزه علمی، آشنایی با بانک اطلاعاتی وب آف ساینس (Web of Science) به کلیه پژوهشگران کمک خواهد کرد تا شمای کلی از آثار با کیفیت داشته باشند.
همواره از آگاهی از نویسندگان هسته، مجلات هسته، مهمترین کنفرانس ها و یا شاخص ترین سازمان ها و کشورها در یک حوزه پژوهشی مورد توجه مسئولین سیاستگذاری های پژوهشی، دانشجویان، پژوهشگران و کارکنان حوزه علم سنجی است. دانشجویان به منظور نگارش بخش پیشینه پژوهش و نیز به منظور ارائه اطلاعاتی در مورد اهمیت پژوهش خود نیازمند آگاهی از اهمیت مسأله پژوهشی خود در سال های متمادی هستند. بعلاوه آگاهی از روش تحلیل با استفاده از بانک اطلاعاتی وب آف ساینس (Web of Science) به دانشجویان کمک خواهد کرد تا بتوانند مجلات مناسب با حوزه موضوعی و حدود و صغور موضوع خود را تشخیص دهند و با پژوهشگران بین المللی مطرح در حوزه موضوعی خود تیم پژوهشی تشکیل دهند.
خوشبختانه این بانک اطلاعاتی در کنار ارائه آثار، امکان تحلیل و بررسی نتایج بازیابی شده را نیز در اختیار پژوهشگران قرار می دهد که متاسفانه تعداد زیادی از افراد، از آن، اطلاع ندارند. چنانچه پژوهشگری بخواهد به مقایسه دانشگاه های موثر در یک حوزه موضوعی بپردازد و یا چنانچه بخواهد بر اساس شاخص هرش (Hirsch) و به لحاظ کیفی به مقایسه نویسندگان مطرح یک حوزه بپردازد می تواند از این بانک اطلاعاتی کمک بگیرد. همچنین امکان سنجش و مقایسه پیشرفت علمی یک کشور به لحاظ کمی و به لحاظ کیفی، بر اساس تعداد تولیدات علمی و میزان استناد در این بانک، مشخص شده است.
بنابراین کلیه پژوهشگران، چنانچه بخواهند اطلاعاتی در رابطه با پیشینه حوزه کاری خود نیز نظیر: ترسیم روند زمانی رشد یا افول با توجه به یک موضوع، مجلات مهم در یک حوزه موضوعی و با کیفیت، کنفرانس های مهم در یک حوزه، سازمان های مهم منتشرکننده مقالات با کیفیت و نظایر آن در یک حوزه موضوعی پیدا کنند، آشنایی با بخش های مختلف این بانک اطلاعاتی به آن ها کمک خواهد کرد.
هدف از این فرادرس، آشنایی کلیه دانشجویان و پژوهشگران، با ویژگی های منحصر به فرد بانک اطلاعاتی وب آف ساینس به منظور رصد علمی در یک حیطه موضوعی است. همچنین این بانک اطلاعاتی به افراد کمک می کند تا افراد هسته و سازمان های هسته در یک حوزه موضوعی را شناسایی کنند و چنانچه سازمان های بزرگ، قصد برقراری همکاری های علمی در یک حوزه موضوعی را دارند، با همتایان خود در سطح بین المللی آشنا شده و فرد یا سازمانی را به همکاری گمارند که موثرترین آثار را در سطح بین المللی به خود اختصاص داده است. دانشجویان علم سنجی نیز باید به منظور تحلیل های مختلف در رشته خود و به منظور ترسیم نقشه های علمی، با این بانک اطلاعاتی آشنا شوند.
فهرست سرفصلها و رئوس مطالب مطرح شده در اين مجموعه آموزشی، در ادامه آمده است:
- مقدمه
- نحوه جستجو در وب آف ساینس (Web of Science)
- Highly Cited in Field
- Hot Papers in Field
- محدود کردن نتایج جستجو
- تحلیل نتایج جستجو
- تحلیل آثار یک نویسنده
- آشنایی با شاخص هرش (Hirsch)
- جستجوی گروه خاصی از نویسندگان
- جستجو بر اساس شناسه نویسنده
- جستجو بر اساس نام سازمان
- (Digital Object Identifier (DOI چیست؟
- جستجوی پیشرفته
- جستجو بر اساس حوزه موضوعی پژوهش
- نحوه شناسایی مجلات دارای Q و Impact factor
مفید برای
- دوره تحصیلات تکمیلی
پیش نیاز
آنچه در این آموزش خواهید دید:
پیش نمایشها

راهنمای سفارش آموزشها
در مورد این آموزش یا نحوه تهیه آن سوالی دارید؟
- با شماره تلفن واحد مخاطبین ۵۷۹۱۶۰۰۰ (پیش شماره ۰۲۱) تماس بگیرید. - تمام ساعات اداری
- با ما مکاتبه ایمیلی داشته باشید (این لینک). - میانگین زمان پاسخ دهی: ۳۰ دقیقه
اطلاعات تکمیلی
نام آموزش | آموزش بانک اطلاعاتی Web of Science برای جستجوی علمی |
---|---|
ناشر | فرادرس |
شناسه اثر | ۸–۱۲۴۵۲–۰۶۳۱۹۷ (ثبت شده در مرکز رسانههای دیجیتال وزارت ارشاد) |
کد آموزش | FVACW96093 |
مدت زمان | ۵۵ دقیقه |
زبان | فارسی |
نوع آموزش | آموزش ویدئویی (نمایش آنلاین + دانلود) |
حجم دانلود | ۶۷ مگابایت (کیفیت ویدئو HD با فشرده سازی انحصاری فرادرس) |
- ۱۰۰ درصد مبلغ پرداختی در حساب کاربری شما شارژ میشود.
- و یا ۷۰ درصد مبلغ پرداختی به حساب بانکی شما بازگشت داده میشود.
نظرات
کاش به جای این که فقط روی اسلایدها صحبت کنن، یه مثال عملی میزدن و همه این نکات رو روی اون مثال توضیح می دادن.
ممنون. اصول پایه ای خوبی گفتند. کاش مثال بیشتر و روش سرچ پیشرفته تر رو بیشتر میگفتند.
سلام
لطفا در محتوای آموزش ها از مثال های کاربردی تر استفاده کنید که روند یادگیری بهتر کنه.
به نسبت تایمی که داشت آموزش خوبی بود