آموزش دوقطبی الکتریکی (رایگان) | فرادرس
close icon جشنواره سال نو
۱۸ثانیه
:
۲۴دقیقه
:
۱۸ساعت
:
۰۱روز

آموزش دوقطبی الکتریکی (رایگان)

Cover

دوقطبی الکتریکی، به یک ساختار الکتریکی اشاره دارد که از دو بار الکتریکی مخالف با بارهای مساوی اما عملکرد متضاد تشکیل شده است. در این ساختار، بار مثبت و بار منفی در فاصله‌ای کوتاه از یکدیگر قرار گرفته‌اند. این دو بار الکتریکی باعث ایجاد یک میدان الکتریکی مابین خود می‌شوند که جهت میدان از بار مثبت به بار منفی است. این ساختار در مطالعات الکترومغناطیس و الکترونیک کاربرد دارد و به عنوان یک مدل ساده برای توصیف انواع پدیده‌های الکتریکی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مفهوم دوقطبی الکتریکی، در زمینه‌های گوناگونی از جمله طراحی مدارات الکتریکی، مهندسی مخابرات، الکترونیک و اپتیک، به عنوان یک ابزار مهم برای توصیف و تحلیل رفتارهای الکتریکی و الکترومغناطیسی استفاده می‌شود. در طراحی مدارات الکتریکی مانند مدارات مجتمع و مدارات RF، درک ساختار الگوهای میدان الکتریکی و جریان الکتریکی را راحت‌تر می‌کند.

در زمینه مهندسی مخابرات، دوقطبی الکتریکی برای درک تاثیر میدان‌های الکتریکی و مغناطیسی بر سیگنال‌های ارسالی و دریافتی و استفاده از آن‌ها به عنوان ابزاری برای انتقال اطلاعات با کیفیت استفاده می‌شود. همچنین، در مهندسی الکترونیک و اپتیک، دوقطبی الکتریکی برای طراحی و توسعه قطعات الکترونیکی و اپتیکی مانند سنسورها، تراشه‌های حافظه و قطعات نوری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مفید برای
  • دانشجویان مهندسی برق
مشاهده بیشترangle down icon
graduate student icon

۱۱۲دانشجو

محتوای این آموزش
file video icon

۳۲ دقیقه آموزش ویدئویی

question icon

تالار پرسش‌ و ‌پاسخ

سرفصل‌ها
۳ درس در قالب ۴ فصلبستن همه فصل‌ها
فصل ۱. میدان الکتریکی دوقطبی بر روی عمودر منصف
angle icon
video icon
تعریف میدان، محاسبه میدان بر روی خط عمودمنصف۰۹:۳۴
play icon
فصل ۲. میدان الکتریکی دوقطبی بر روی خط واصل
angle icon
video icon
تعریف دوقطبی الکتریکی و محاسبه میدان بر روی خط واصل بین دو بار۰۸:۵۰
lock icon
فصل ۳. میدان الکتریکی دوقطبی در نقطه دلخواه
angle icon
video icon
محاسبه میدان در نقطه دلخواه۱۳:۴۶
lock icon
فصل ۴. راهنمایی ادامه مسیر
angle icon
note icon
ادامه مسیر تا ورود به بازار کاردرس متنی
lock icon
مدرس
امید زندی
امید زندی

دانشجوی دکتری تخصصی مهندسی برق – کنترل

ایشان دانشجوی دکتری مهندسی برق – گرایش کنترل در دانشگاه علم و صنعت ایران هستند و موفق به کسب رتبه اول (مدال طلا) المپیاد علمی دانشجویی مهندسی برق کشور در سال ۱۳۹۴ و همچنین رتبه سوم (مدال برنز) المپیاد علمی دانشجویی کشوری در سال ۱۳۹۳ در رشته برق شده‌اند.

comment icon نظرات
برچسب‌ها:خصوصیات دوقطبی الکتریکی|الکتریسیته دیپولار|الکتریسیته دوقطبی|دوقطبی بودن در الکتریسیته|الکتریسیته دوگانه|مفهوم دوقطبی الکتریکی|توضیحات درباره الکتریسیته دوقطبی|ویژگی‌های الکتریکی دوقطبی|الکتریسیته دو قطبی